У Росії немає жодних «червоних ліній». «Вони перетнули їх всі на Донбасі, в Криму й Сирії», — заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в Канаді, де 17—18 листопада перебував з робочим візитом. Головною метою візиту була участь у Галіфакському міжнародному безпековому форумі. 

Як повідомила прес-служба МЗС, на полях форуму було передбачено зустрічі з міністром оборони Канади Харджитом Саджаном, депутатами канадського парламенту, сенаторами і конгресменами США, заступницею генсека НАТО Роуз Гетемюллер.
Як розповів у Твіттері Харджит Саджан, міністри обговорили посилення міждержавної співпраці у сфері безпеки. «Радий поговорити із главою МЗС України Павлом Клімкіним про тверду прихильність Канади до України», — написав Саджан. Також міністр оборони запевнив, що Канада пишається «підтримкою стабільної і безпечної України за допомогою членів Збройних сил Канади, які беруть участь у операції UNIFIER і працюють поруч із українськими безпековими службами».
Однією з головних тем дискусій у Галіфаксі стало протидія гібридним війнам. Україна щодо цього має чи не найбільший досвід. «Вам слід повчитися в України, оскільки мета Росії — підірвати й послабити демократичні інститути також і тут. Вам варто бути обачними та підготовленими до боротьби з Росією як в аспекті їхніх звичайних, так і особливо гібридних зусиль», — сказав Павло Клімкін в інтерв’ю канадській аналітичній телепрограмі «The West Block». Він наголосив, що Росія спробує і в інших державах діяти, як в Україні. З огляду на це Павло Клімкін закликав західні держави продовжувати постачати Україні зброю. «До нас йдуть оборонні поставки із кількох західних держав — назву лише «Javelin» із США. Але нам, безумовно, потрібно більше, оскільки посилення нашої здатності протидіяти російським загрозам однозначно піде на користь усьому демократичному світу», — зазначив міністр, повідомляє Укрінформ.