Вікторія ВОЙЦІЦЬКА, фракція «Об’єднання «Самопоміч»:

— День Свободи для України є особливим, бо саме за свободу та право гідно жити в справедливій країні люди п’ять років тому вийшли на площі багатьох міст, і деякі з них віддали за це свої життя.
Українці продемонстрували готовність захищати свої права від зазіхань будь-якої влади. Це стало цивілізаційним вибором, що визначив остаточний геополітичний вектор розвитку України. І, що найважливіше, Революція Гідності засвідчила те, що в нашій країні є достатньо активних, ідейних та організованих людей для того, щоб будь-яка перешкода на шляху її розвитку була подолана.
Нам не слід розчаровуватись через те, що економіка не розвивається так стрімко, як ми того б хотіли. Натомість нам варто продовжувати бути свідомими громадянами, котрі ефективно контролюють будь-яку владу та здатні зробити виважений вибір.
Стараймося також бути вдячними і не забувати за людей, які досі воюють на лінії фронту, ризикуючи щодня своїм життям задля нашої безпеки. Наша надія розквітає за сильними плечима чоловіків і жінок, які продовжують Революцію Гідності вже не під кулями снайперів, а під снарядами регулярних військ країни-агресора.
Одначе попри те, що ми захищені іншими, заспокоюватись нам зарано. Перед нами ще простягається довгий шлях побудови країни, за яку люди в різних куточках нашої держави виходили на майдани, ризикуючи життям.
Наші мрії та надії надихають нас на рішучі дії, що рано чи пізно здійснять усе заплановане.