Контрольний матч національних збірних. 20 листопада.
Туреччина — Україна. 0:0.
Туреччина: Болат, Мюлдюр (Демірал, 85), Айган (Ертугрул, 54), Сеюнджю, Байрам, Кагвечі (Кара, 89), Йокушлу, Ундер, Озьякуп (Гюрлер, 46), Малли (Топал, 74), Унал (Тосун, 46). Тренер — Мірча Луческу.
Україна: Лунін, Караваєв, Пластун, Матвієнко, Миколенко, Шапаренко (Малиновський, 46), Макаренко (Буяльський, 83), Зінченко, Циганков (Швед, 77), Коваленко (Борячук, 85), Коноплянка (Болбат, 64). Тренер — Андрій Шевченко.
Рефері — Генк Нуза (Косово).
Анталья. «Анталья Арена».
Наша збірна в дуже експериментальному складі зіграла в нульову нічию в гостях. Нагадаємо, що цю зустріч спершу планували провести в Дніпрі, але останньої миті її перенесли до Антальї. На цьому наполіг Мірча Луческу. Мовляв, в Україні нині складні погодні умови.
Мабуть, варто зазначити, що команди перебувають у різному психологічному стані. Навіть відчутна невдача у Словаччині не зіпсувала настрою українцям. Адже вони виграли свою групу в Лізі націй і піднялася до елітного дивізіону.
А от підопічні Луческу вилетіли з другого дивізіону турніру до третього, поступившись у перегонах Росії і Швеції. Неважко здогадатися, що турки налаштовувалися винятково на перемогу. Адже прагнули реабілітуватися в очах своїх уболівальників.
І вже на другій хвилині вони створили гострий момент. Помилився Караваєв, Унал опинився на зручній позиції і бив упритул, але не влучив. Українці відповіли дуже швидко — проходом Коноплянки. Євгена довго не могли зупинити, зрештою він наважився пробити — повз ворота.
Попри те, що українці вийшли без цілого ряду ключових виконавців, після стартового відрізка саме вони захопили ініціативу і довго диктували умови. Гості відзначилися і найнебезпечнішим моментом до перерви. На 24-й хвилині київський динамівець Віктор Циганков вийшов один на один з воротарем, але не зумів його переграти ударом неробочою правою ногою.
Одразу після перерви Ундер отримав можливість без перешкод розстрілювати наші ворота — виручив Лунін, відбивши м’яч ногою. А от заміна Шапаренка на Малиновського гру нашої команди не посилила. Навпаки, турки перехопили ініціативу. Гості протягом тривалого часу не створювали чогось путнього, доки Циганков не заробив штрафний. У тому епізоді Байрам явно заслужив на другу жовту картку. Однак рефері не наважився вилучати порушника.
Щоправда, на 76-й хвилині непоганий шанс був у Зінченка, який вискочив на «побачення» з Болатом. Але наш представник у «Манчестер Сіті» з гострого кута пробив у воротаря. Були напівмоменти у господарів. У підсумку матч завершився без забитих м’ячів. Закономірна нічия на травмонебезпечному газоні.
Андрій Шевченко:
— У принципі я задоволений усіма дебютантами, командою. Бойове хрещення новачки пройшли успішно. Річ у тім, що не результат був головним, а якість гри. У нас сьогодні на поле виходили вісім футболістів, котрі ще нещодавно виступали за молодіжну збірну.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.