МОН пропонує школярам та учителям пройти безплатний онлайн-курс з мережевого етикету та безпеки, щоб навчитися комфортно та без негативних наслідків працювати в Інтернеті. Його було розроблено компанією Google у співпраці з Міністерством освіти і науки України. Скористатися цією можливістю можуть усі охочі.
«Сучасні діти стикаються з низкою викликів, яких не було в нашому дитинстві. Школа мусить адекватно на ці виклики реагувати. Розвиток цифрової компетентності в дітей, вміння грамотно використовувати сучасні технології — важлива частина того, чого мусить вчити школа в ХХІ столітті. І ми вдячні нашим партнерам за те, що вони готові співпрацювати з нами та розробляють матеріали для учнів та вчителів», — зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
Курс містить текстові матеріали, відеоролики та завдання, які допомагають інтегрувати вивчення мережевого етикету та правил безпеки в навчальну програму. Він складається з п’яти аудіовізуальних модулів: навчання правил безпеки й конфіденційності в Інтернеті, безпека користування мобільними пристроями, правила безпечного пошуку інформації, самозахист від фішингу та шахрайства, турбота про свою репутацію в мережі.