Першу допомогу 50-річному чоловікові, який отримав важку травму, надали не лікарі, а міліціонери з Гніванського міського відділу міліції.

Двоє товаришів з Вінниці приїхали на зимову риболовлю на околицю містечка Гнівань. Один із чоловіків узяв бензопилку і пішов у ліс по гілля для вогнища. Під час роботи гострі зубці бензопилки ковзнули по дереву і вп’ялися чоловікові в ногу. Його товариш не зміг самотужки зупинити кров. З мобільного постійно набирав номер «швидкої». Марно. На руках доніс потерпілого до автомобіля, щоб доправити до лікарні. Але акумулятор сів від холоду. Рятівною соломинкою став дзвінок на номер «102». На нього відповів черговий Гніванського міського відділу міліції.

Доставити потерпілого до лікарні доручили дільничному інспектору Андрію Шевчуку та оперуповноваженому сектора боротьби з незаконним обігом наркотиків Олександру Дрозду. «Спершу треба було зупинити кровотечу. І нам це вдалося», — каже Андрій Шевчук. Міліціонери занесли майже непритомного чоловіка в кабінет до місцевих лікарів. Виявилося, що йому потрібна негайна операція в обласному центрі, куди в таку заметіль «швидка» може й не дістатися. Олександр Дрозд зателефонував керівництву й отримав згоду на перевезення травмованого службовим міліцейським автомобілем. Відстань у тридцять кілометрів з Гнівані до обласної лікарні у Вінниці подолали без пригод. Наступного дня правоохоронці зателефонували до медзакладу — поцікавитися станом здоров’я потерпілого. «Навіть не уявляєте, наскільки вчасною виявилася ваша допомога!» — відповів їм хірург. Найстрашніше вже позаду.