Благодійну акцію «Від щирого серця даруймо добро» провела в столиці Португалії асоціація українців «Джерело Світу». Зібрані кошти передадуть для навчально-реабілітаційного центру дітей з фізичними вадами «Джерело» у Львові.
Феєричне дійство подарували присутнім учасники художньої самодіяльності на сцені одного з концертних залів Лісабона. До речі, приміщення українцям надали безплатно. Сприяли в цьому депутат Лісабонської Асамблеї Аліна Холл де Бейвінк та її мати, українка за походженням, Людмила Холл. Участь у заході взяли представники посольства нашої держави, священики, активісти асоціації «Янголи милосердя», молодіжної організації Спілка української молоді (СУМ). Глядачі, українці й португальці, вітали меценатів Руй Алвеса та Мігеля Діаса, які вже не в перший раз підтримують українців у проведенні благодійних заходів.
Організували акцію Борис і Уляна Кучерас, керівники асоціації «Джерело Світу» і створеного при ній культурно-освітнього центру «Оберіг». Допомогу надала солістка гурту «Роксоланія» Іванна Пазин. В «Оберігу» навчають маленьких українців національних традицій, народних пісень і танців. Для цього діють хореографічний колектив «Зірочки», вокальні гурти «Берегиня» і «Мальви». Їхні виступи зала сприймала на біс.  До речі, на заклик «Оберегу» щодо участі в заході відгукнулися й інші колективи української діаспори.  Свої вірші читала автор цих рядків, а також виконала відому пісню «Ясени» в дуеті з Іваном Петляком у супроводі баяніста Віталія Шевчука. На знак подяки пан Віталій подарував «Оберегу» картину заслуженого художника України Михайла Довганя «Польова дорога».
Розчулений виступом юних українців меценат Руй Алвес запросив маленьких виконавців разом з їхніми батьками на морську прогулянку. Організує її у дні різдвяних свят.

Лісабон.