У місті відбулися командно-штабні навчання органів управління сил місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області (на знімку).

Тактичний задум був такий. Диспетчерська служба 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини отримала повідомлення про вибух та пожежу у центральній котельні № 1 КП «Лисичанськтепломережа». Троє працівників заблоковані в різних приміщеннях котельні і не мають змоги самостійно евакуюватися. На місце виклику прибули пожежно-рятувальні підрозділи. Спеціалізовані служби цивільного захисту виконали аварійно-відновлювальні роботи, а спеціалізована комунально-технічна служба ліквідувала наслідки надзвичайної ситуації.
Але на цьому навчання не закінчилися. За новою легендою в дев’ятиповерховому будинку своєчасно не злили теплоносій із системи опалення, що призвело до її розмороження. Під час проведення відновлювальних робіт будинок опалювали за допомогою універсального моторного підігрівача аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС у Луганській області. Окрім цього, відпрацювали дії у разі ускладнення погодних умов.
Під час навчання визначено найбільш ефективні методи дії в екстрених випадках, виявлено проблемні аспекти реагування на небезпечні події, надзвичайні ситуації тощо. Заступник голови ОДА Юрій Клименко побачив проблеми, пов’язані з діяльністю органів місцевого самоврядування. Тож є над чим працювати.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби ГУ НПУ в області.