Навчально-тренувальний загін морської охорони в місті Ізмаїлі офіційно розпочав свою роботу в новому статусі. Віднині це — Навчальний центр морської охорони Держприкордонслужби України.
— Нам потрібні якісні фахівці. Саме тому на базі загону розгорнуть Навчальний центр з можливістю підготовки від молодшого персоналу за всіма морськими спеціальностями до навчання офіцерських кадрів, — зазначив начальник Регіонального управління морської охорони контр-адмірал Олег Костур.
Приміром, викладання англійської мови в НЦМО орієнтовано на специфічну морську термінологію. Передбачено тренінги за різними напрямами діяльності — від дооглядової роботи до керування маломірними плавзасобами, обмін досвідом із закордонними колегами.
Перший випуск слухачів, які починали в навчально-тренувальному загоні, але гордо зможуть називатися випускниками Навчального центру морської охорони, відбудеться вже на початку 2019 року. Тоді ж і триватиме набір курсантів у зовсім новому статусі, інформує наш одеський власкор В’ячеслав ВОРОНКОВ.