Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу у виступі на семінарі «Боротьба з нелегальною міграцією і торгівлею людьми» повідомив, що на кордоні країни із Сирією та Іраном уже завершено будівництво модульної бетонної стіни довжиною у 899 кілометрів.
«На ділянці турецько-сирійського кордону в районі провінції Хатай завершено роботи з установлення огороджень довжиною 38 кілометрів, у районі провінції Газіантеп — довжиною чотири кілометри. На кордоні змонтовано термальні камери спостереження, радари й сенсорні системи. Завершено будівництво семи спостережних вишок, а ще 25 — триває. Закінчено й роботи з установлення освітлювальної системи на кордоні в районі Шанлиурфа-Акчакале. Її довжина — 40 кілометрів», — зазначив міністр.
Він також повідомив, що співробітники Управління по боротьбі з тероризмом з початку року провели огляд  на КПП і в аеропортах 27 тисяч осіб. У результаті було виявлено 8526 осіб, які мали намір через територію країни потрапити в зони збройних конфліктів. Їм було заборонено в’їзд до Туреччини, а 1331 особу, що викликала особливу підозру, відправили в центри з депортації.
Міністр також поінформував, що на кордонах і в територіальних водах Туреччини за цей період було затримано 234443 нелегальні мігранти. Стосовно 162738 з них розпочато судовий розгляд. Будуть покарані й їхні пособники, що заробляють на цьому величезні гроші. За словами міністра, число затриманих організаторів нелегальної міграції сягнуло 4948 чоловік.
Сулейман Сойлу ще раз підтвердив, що безпека громадян Туреччини і гостей країни є пріоритетом для президента й уряду.