У Чорногорії спалахнув скандал навколо отримання чиновниками податкової служби величезних грошових кредитів на пільгових умовах, які недоступні звичайним громадянам. 
У результаті журналістського розслідування, що його самостійно провели співробітники інформаційного порталу Vijesti, з’ясувалося, що всі керівники Податкового управління країни цього року одержали позику на 20 років з виплатою немислимо низьких відсотків.
Найбільше облагодіяли референта начальника податкової служби, який відповідає за впровадження інформаційних технологій, що стосуються саме... податкової системи. Як повідомляє Vijesti, він одержав кредит у розмірі 14000 євро. А зарплата цього чиновника становить 930 євро на місяць. Крім того, він отримує щомісячну премію в розмірі 230 євро, а щомісячна виплата за кредитом дорівнює лише 58 євро. До речі, йому видавався цільовий кредит на купівлю або капітальний ремонт житла. Але з’ясувалося, що Предрагу Шкилевичу належить будинок з житловою площею в 75 квадратних метрів, а у дворі є ще додаткові будівлі, гараж і садово-городня ділянка. Тобто про гостру потребу в житлі не може бути й мови.
Трохи менше — по 9000 євро — одержали помічниця директора по кадрах, головний податковий інспектор, начальник одного з районних відділень податкової служби. Їхні щомісячні зарплати й премії також перевищують 1000 євро, а повертати державному банку вони будуть від 16,55 до 86,73 євро на місяць.
Журналісти вважають це прихованим хабаром податківцям, які повинні тепер відповідати «своєрідними послугами» своїм благодійникам. Vijesti направив запит і уряду країни з проханням пояснити: на якій підставі видано пільгові кредити і як вони будуть погашатимуться надалі. Чиновники з міністерства фінансів відповідати на нього відмовилися. Поки що...