На Закарпатті посадовці Держагентства автомобільних доріг України на чолі з в. о. його голови Славоміром Новаком знайомилися з результатами ремонту шляхів за нинішній рік.
— Ми прийняли від вас на баланс 55 обласних і 293 районні дороги, на кожну з яких оголосили тендер, виготовили проектно-кошторисну документацію... І кожні два тижні всі очільники адміністрацій звітують про перебіг робіт, — зазначив під час зустрічі в Ужгороді голова ОДА Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба. — Це наш своєрідний експеримент, який дав нам змогу залучити, по-перше, кошти сільських бюджетів, по-друге, районних скарбниць, по-третє, кошти іноземних компаній. Не можна сказати, що ми досягли стовідсоткових результатів, але вже констатуємо, що наступного року в цьому напрямі працюватиметься набагато легше. Адже вже маємо готову документацію, пройдено експертизи і тендери...
Геннадій Москаль розповів про умови роботи у високогір’ї, на які погоджуються далеко не всі підрядники, побоюючись за свою техніку. Область співпрацює з компаніями, які спеціалізуються на ремонті, зокрема з будівельними гігантами з Туреччини та Румунії.
— На момент мого призначення на цю посаду у 2015 році область мала чотири заводи, які забезпечували асфальтом лише ямковий ремонт. Нині таких заводів 15, їхніх потужностей вистачає на капітальні й поточні ремонти, — зазначив голова облдержадміністрації.
Наголошувалося, що пріоритетним напрямом для області залишається ремонт доріг до туристичних об’єктів, адже ця галузь є важливою для економіки Закарпаття. Підтверджено, що протягом останніх двох років потік туристів у райони з новими дорогами збільшився у кілька разів.
Славомір Новак повідомив, що на наступний рік урядом заплановано збільшити обсяг фінансування ремонту українських доріг.
— Ще цього року Закарпаття отримає додаткові двісті мільйонів гривень на дорожні роботи, що стало можливим завдяки зекономленим коштам та ухваленим додатковим програмам на рівні Кабінету Міністрів, — повідомив він.

Ужгород.