В обласному центрі відкрито перший у регіоні салон електромобілів. До цієї соціально й екологічно важливої акції, що одночасно дала старт запуску нової служби таксі, приєднався й міський голова Богдан Андріїв. Очільник міста подякував власникам, які ризикнули започаткувати такий потрібний інноваційний бізнес. І запевнив, що міська влада сприятиме розвитку мережі зарядних станцій, необхідної для електромобілів інфраструктури.

Народний депутат Роберт Горват, інформує прес-служба міськради, відзначив, що найближчим часом у парламенті розглядатимуть законопроекти, які допоможуть розвинути виробництво електромобілів в Україні і надаватимуть істотні преференції інвесторам у цю галузь.
Один із підприємців, який долучився до започаткування цього напряму на Закарпатті, Олександр Кравцов, переконаний, що вже за кілька найближчих років край за поширенням електромобілів випередить навіть сусідні країни, бо тут працюватиме зарядний хаб, який сприятиме тому, щоб туристи приїздили заряджатися, навіть прямуючи з однієї європейської держави до іншої.
А підприємець Вадим Войтович наголосив, що вже є всі можливості зарядити електромобіль і вдома, і в дорозі, тож можна сміливо планувати тривалі подорожі через Ужгород до Європи.
Власник нового ужгородського автосалону та служби таксі Василь Ябрик подякував команді працівників, котрі допомогли реалізовувати його задум, навів приклади інноваційних рішень, які зможуть застосовувати ужгородці, користуючись таксі-електромобілями.
А стронгмен Михайло Гал встановив новий рекорд України, потягнувши 10 з’єднаних електроавто (на знімку).

Василь НИТКА.
Фото прес-служби міськради.