Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко (на знімку) прокоментувала ситуацію в Азовському морі. «Шість військових моряків поранено, двоє з них у важкому стані. Від цих новин розривається серце. РФ — країна-вбивця», — написала політик на своїй сторінці у Фейсбуці. За словами І. Геращенко, те, що відбулося в Азовському морі, — це відкрита агресія проти України. «Наші європейські та американські партнери зобов’язані негайно почути цей сигнал SOS», — наголосила вона

«Ненавиджу російських окупантів — загарбників-мародерів-крадіїв-убивць. Путін хоче підняти свій рейтинг за рахунок чергового раунду війни в Україні. Й користується, як завжди, нашими внутрішніми чварами, бо ж у Києві політикум забув про війну, вони борються з українським Президентом, допомагаючи Путіну», — написала перший заступник глави парламенту.
Вона закликала колег по парламенту до повної мобілізації й попросила прибути на позачергове засідання Верховної Ради. «І не розганяйте зраду, огидно читати, що це все, аби не було виборів. Це все, щоб зупинити ворога. Агресора. Який стріляв по наших кораблях і взяв у заручники важкопоранених моряків... А вибори будуть. Воєнний стан не означає автоматичного скасування виборів. Порошенко точно не боїться Путіна. Виборів тим більше не боїться. Конкурентів-опонентів — і поготів. Як же огидно читати цих дрібних людей, які в драматичні моменти країни ниють про себе, вибори і свої омріяні табуретки. Настільки огидно, що хочеться після засідання Верховної Ради і оголошення воєнного стану скласти мандат і підписати контракт із ЗСУ — там люди чесніші й точно знають, хто ворог і агресор. А ви, дорогі громадяни, читайте, аналізуйте і думайте», — наголосила І. Геращенко.
Водночас політик прокоментувала позицію високого представника ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні, яка закликала обидві сторони до стриманості. «А я закликаю Федеріку Могеріні перестати обманювати саму себе і зробити чесну заяву. Немає ніяких двох сторін. Є агресія РФ проти України. За весь час свого перебування на високій посаді Верховного представника ЄС із зовнішньої політики Федеріка Могеріні лише кілька разів побувала в Україні і з них жодного разу не знайшла часу побувати на Донбасі. У Києві проводила безкінечні і такі приємні вуху зустрічі з активістами, й відмовилася зустрітися з родинами заручників чи відвідати військовий госпіталь, попри всі наші зусилля. Вона воліла слухати від активістів про «погану українську владу і корупцію», але не чути від наших військових і звільнених заручників, що ключовою загрозою фізичного виживання України є військова агресія РФ. Військова агресія вбиває українців. Не корупція, хоч це теж проблема і дуже серйозний виклик, і я це усвідомлюю. Мені набридли ці напівправда, напівтони, напівпереляк, глибокі й широкі занепокоєння. Європейці, немає двох сторін. Є агресор. Є жертва. Вам не дуже хочеться воювати. Ок. Наважтеся тоді хоча б називати речі своїми іменами», — наголосила Ірина Геращенко.
А тим часом герої АТО, ті, хто пройшов війну, знову готові до бою з ворогом. Про це свідчать їхні численні дзвінки...

Вл. інф.