У неділю всі країни--члени Європейського Союзу одностайно затвердили угоду про Brexit. Тепер документ має схвалити парламент Великої Британії. Прем’єр-міністр країни Тереза Мей заявила: "Це -- найкраща можлива угода». Навіть більше: «Це -- єдина можлива угода", -- уточнила Мей під час прес-конференції і закликала парламентаріїв підтримати її, повідомляє dpa. Прем’єр-міністр вважає: "Це буде одне з найбільш значущих голосувань у парламенті за багато років. Від нього залежатиме, чи працюватимемо ми разом для кращого майбутнього, або ж відкриємо двері для ще більшого розколу та невизначеності". При цьому голосування, на думку, прем’єрки має відбутися до Різдва (25 грудня).

 

Голова опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін уже назвав угоду «поганою для країни», «результатом жалюгідного провалу на переговорах, який залишає нас у найгіршому із світів" і заявив, що його партія голосуватиме проти, повідомляє Reuters. Також не підтримає документ північноірландська Демократична юніоністська партія і частина консерваторів.

 

Фракція Консервативної партії, висуванцем якої є Тереза Мей, у Палаті громад має 314 депутатів, однак для затвердження угоди необхідна згода 320 парламентаріїв. Тож ясності стосовно того, яке рішення ухвалить британський парламент, поки що немає.

 

Тим часом у Брюсселі голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що альтернативної і кращої угоди не буде. У ЄС зазначили, що в разі провалу голосування в британському парламенті найімовірнішим сценарієм стане вихід Великої Британії з ЄС без угоди, повідомляє DW.

 

Голос України