УЖГОРОД:

Меморіальну дошку автору Празької весни Александру Дубчеку відкрили в Ужгороді на будівлі загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів № 4. Тут поглиблено вивчають словацьку мову, а Дубчек, до речі, був етнічним словаком.
На Закарпатті Дубчека шанують досі. Що це так, свідчить і участь у відкритті дошки поважних посадовців: заступника голови Закарпатської облради Петра Грицика, Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні Марека Шафіна, Генерального консула Словаччини в м. Ужгороді Мірослава Мойжіти, Почесного консула України у словацькому місті Вранов-над-Топльоу Станіслава Обіцького, Почесного консула Словаччини у м. Великий Березний Олега Адамчука, т. в. о. представника МЗС України у м. Ужгороді Михайла Дзихора, великоберезнянського селищного голови Богдана Кирлика разом із головою партнерського словацького села Ліптовська Теплічка Славоміром Копачем, керівника Ужгородського товариства словаків Івана Латка...
Посол Марек Шафін подякував ужгородській міській владі за підтримку, розповів про насичене життя і діяльність Александра Дубчека, високо оцінив авторську роботу закарпатського скульптора, заслуженого художника України Михайла Беленя.
А сам скульптор розповів, що намагався зробити Александра приязним, щирим, усміхненим і водночас зосередженим, яким він і був у житті.