Після конфлікту на Азовському морі, де російські військові кораблі обстріляли українські судна та поранили шістьох моряків, відбулося закрите засідання Ради оборони Сумської області. За його підсумками голова ОДА Микола Клочко провів короткий брифінг для журналістів. Він повідомив, що на Сумщині «будуть мир, спокій і буде все нормально». Відповідні структури та служби узгодили дії в умовах воєнного стану. Сумщина увійшла до переліку українських регіонів, де його введено.
Керівник області запевнив, що влада інформуватиме людей про все, що відбуватиметься, та про ухвалені рішення. «Нічого надзвичайного ми не прогнозуємо», — наголосив М. Клочко. За його словами, активізації якихось дій з боку Росії біля кордону з Сумщиною не зафіксовано.
Водночас вітчизняні інформаційні джерела повідомляють, що Росія зосередила уздовж кордону з Україною сотні танків, літаків та іншої військової техніки. Згідно з даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, агресор створює у прикордонні додаткові резерви озброєння.

Сумська область.