Футбол. Завтра два наші клуби проведуть поєдинки групового етапу Ліги Європи. Щоправда, у них різні завдання, але ми їм однаково бажаємо вдачі.
Київські динамівці зіграють з казахстанською «Астаною» на синтетичному полі її клубного стадіону. «Астана-Арена» вміщує 30 200 глядачів. А розсувний дах стадіону повністю відкривається і закривається за 20 хвилин.
І це особливо тішить, бо 29 листопада в Астані спекотним не буде. Синоптики обіцяють 4—5 градусів морозу. Весь день небо буде вкрите хмарами, очікується сніг. До речі, така сама температура буде і в Києві, але опадів не передбачається.
Поєдинок «Астани» і «Динамо» (початок о 17:50) стане ключовим у групі К. Адже обидва клуби набрали по 8 очок і лідирують. Це буде фактично боротьба за перше місце. Третім іде французький «Ренн» — 3, а далі чеський «Яблонець» — 2.
У столиці Казахстану працюватиме бригада арбітрів з Хорватії. Рефері — Іван Бебек, його асистенти — Томіслав Петрович і Міро Гргич. Четвертий арбітр — Горан Патакі. Додаткові помічники рефері — Маріо Зебека і Горан Габро. Спостерігач арбітражу — Асим Гудієв (Азербайджан), делегат УЄФА — Артур Азарян (Вірменія).

***

Поєдинок 5-го туру Ліги Європи «Ворскла» (Україна, Полтава) — «Арсенал» (Англія, Лондон) відбудеться, як і планувалось, на полтавському стадіоні імені Олексія Бутовського (початок о 19:55).
Ще раніше УЄФА заявив, що не збирається змінювати час та місце проведення матчу полтавчан і лондонців навіть попри введення в окремих областях України режиму воєнного стану.
«Як і у всіх поєдинках під егідою УЄФА, під час цього матчу буде вжито всіх необхідних заходів безпеки», — цитує заяву організації Sky Sports.
Після чотирьох турів у групі Е «каноніри» набрали 10 очок та забезпечили собі вихід до плей-оф. На другій позиції — «Спортінг» (Португалія, Лісабон) — 7. «Ворскла» та «Карабах» (Азербайджан, Агдам) набрали по 3 очки та ділять 3—4 місця у квартеті.
Тепер про особливо важливих осіб. Полтавський поєдинок обслуговуватиме суддівська бригада з Польщі. Рефері — Бартош Франковський, асистенти — Марцин Бонек, Давид Голіс, додаткові асистенти — Даніель Стефанський, Збігнєв Добринін. Четвертий арбітр — Адам Купсік. Суддівський спостерігач — Юджин Штрайгель з Німеччини.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.