США хотіли б, щоб європейські країни робили більше для підтримки України у протистоянні з РФ, зокрема посилили санкції і відмовилися від будівництва газогону «Північний потік-2». Про це під час брифінгу заявила офіційний представник Держдепу Хізер Нойєрт. Вона зауважила, що найближчими днями американський уряд вестиме додаткові обговорення про це із ЄС. «Також те, про що ми говорили багато разів, але, можливо, недостатньо, — це «Північний потік-2». «Північний потік-2» проходить багатьма з цих країн (ЄС. — Ред.). Я вважаю, що європейські країни мають себе спитати: чи є «Північний потік-2» тим, що вони хочуть продовжувати, адже це допомагає російській владі, і чи хочуть вони надавати зараз таку підтримку», — сказала Нойєрт.

На тлі агресії РФ у Керченській протоці президент США Дональд Трамп припустив, що може скасувати зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним у рамках саміту «Великої двадцятки» в Аргентині цього тижня. В інтерв’ю виданню Washington Post американський лідер відзначив, що очікує на повний звіт стосовно інциденту, на основі якого прийме остаточне рішення. 
Як повідомив журналістам радник з питань національної безпеки США Джон Болтон, президенти планували обговорити питання безпеки, контроль над озброєннями та конфлікт в Україні й на Близькому Сході. Раніше Трамп заявив, що йому «не подобається, що відбувається» у Керченській протоці, а держсекретар Майк Помпео закликав президентів України та РФ напряму долучитись до вирішення конфліктної ситуації в Азовському морі.