МВФ, попри введення воєнного стану в Україні, й надалі продовжуватиме тісне співробітництво з нашої країною та підтримуватиме на шляху впровадження реформ. 
Це в телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком, як інформує його прес-служба, підтвердила директор-розпорядник фонду Крістін Лагард. Український лідер поінформував про прийняття та основні параметри держбюджету України на 2019 рік. К. Лагард зауважила, що, відповідно до попередніх оцінок МВФ, ключові показники бюджету відповідають погодженим з фондом параметрам. Також було обговорено подальші кроки, які необхідно здійснити, в контексті засідання Виконавчої ради МВФ у грудні для розгляду програми допомоги stand-by для України.
Аби прояснити деталі дії воєнного стану в нашій країні та очікування від міжнародних партнерів, Президент продовжує активно спілкуватися не лише з міжнародними лідерами, а й із зарубіжними ЗМІ. Зокрема, в інтерв’ю німецькому виданню Bild він заявив, що країни НАТО повинні надіслати кілька кораблів в Азовське море для гарантування безпеки. Президент наголосив, що події 25 листопада в Азовсько-Керченській акваторії показують агресивні наміри очільника Кремля приєднати ще частину української території.