У другому турі президентських виборів у Грузії, які відбулися у середу, перемогу здобула Саломе Зурабішвілі — незалежна кандидатка, котру підтримує правляча партія «Грузинська мрія». Згідно з даними, які оприлюднила ЦВК країни, Зурабішвілі отримала 59,52 відсотка голосів, натомість кандидата від об’єднаної опозиції Грігола Вашадзе підтримало 40,48 відсотка виборців. Явка під час другого туру була вища, ніж у першому — 56,23%. Інавгурація нової президентки Грузії має відбутися 16 грудня.
У першому раунді виборів, який відбувся 28 жовтня, жоден із кандидатів не набрав 50% голосів. Різниця між голосами за Саломе Зурабішвілі і Грігола Вашадзе становила менше одного відсотка. Обидва кандидати в різний час обіймали посаду міністра закордонних справ Грузії. Колишня дипломатка Саломе Зурабішвілі виступає за збалансований підхід у відносинах із Росією та Заходом, пише ВВС. Її суперник обстоює більш жорсткий курс на зближення із Заходом. Прибічники Вашадзе скаржаться на порушення під час голосування, зокрема підкуп виборців, і закликають до протестів.
Ці вибори стали останніми у Грузії, на яких главу держави обирали шляхом прямого голосування. Президента країни обирають на шість років. Пізніше очільника держави обиратимуть члени виборчої колегії. У 2017 році парламент Грузії вніс зміни до конституції, згідно з якими права і повноваження глави держави значно скоротили.