Ескалація на Азові триває. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляє, що станом на вечір 28 листопада українські морські порти Маріуполь і Бердянськ фактично заблоковані Росією для заходу і виходу наших суден. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук.
«За оперативною інформацією, в очікуванні на вхід в Азовське море знаходяться 18 суден: чотири прямують до порту Бердянськ, 14 — до порту Маріуполь. На вихід з Азовського до Чорного моря також стоїть черга: з порту Бердянська не можуть вийти три судна, з порту Маріуполя — шість. Ще вісім суден стоять біля причалів у портах.
Загалом заблокованими стоять 35 суден. Рух здійснюється лише в напрямку російських портів на Азові. Себто, Росія заблокувала українські порти на Азовському морі».
Міністр додав, що дії російської сторони свідчать про цілеспрямовану ескалацію ситуації в Азовському морі та дестабілізацію регіону. «Мета очевидна — блокування роботи українських портів у акваторії Азовського моря та поступове витіснення України з наших законних територій, що закріплені нормами міжнародного права», — зазначив Володимир Омелян.

Вл. інф.