Прикордонники приведені в повну бойову готовність, посилено охорону кордону. Про це повідомив начальник відділу комунікацій зі ЗМІ адміністрації Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.
«Органи Держприкордонслужби нині приведені в повну бойову готовність. Основні зусилля зосереджуються на додатковому посиленні кордону та його режиму. Зокрема, через залучення додаткових резервів, збільшення нарядів і нарощування інженерного облаштування», — сказав Демченко.
За його словами, у пунктах пропуска кордону організовані заходи з посилення контролю, зокрема, на кордоні з РФ.
Здійснюються інтерв’ювання осіб, які підпадають під профіль ризиків. Може проводитися додаткова поглиблена перевірка транспорту.
«У готовності до дій перебувають додаткові резерви морської охорони й авіація. Відповідні заходи спрямовані на посилення охорони кордону, й у разі загострення ситуації це дасть змогу якнайшвидше мобілізувати всі наявні ресурси», — додав речник Держприкордонслужби.
Як повідомляє прес-служба ДПСУ, з 1 грудня 2018 року, згідно з розпорядженням командувача Об’єднаних сил, усі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії зіткнення переходять на зимовий графік роботи. Пропуск осіб і транспортних засобів здійснюватиметься щодня з 08:00 до 17:00. У відомстві просять громадян урахувати цю інформацію під час планування своїх поїздок.