Діна Петренко: «Сенс дитинства - у колисковій пісні»

У Малому залі палацу «Україна» відбулася презентація книги «Сенс дитинства (у контексті герменевтики і наративу)». Книгу створили (написали і проілюстрували) вчителі та учні Предславинської гімназії № 56 міста Києва.

 

Сергій Наріжний — голова піклувальної ради гімназії, Сергій Мартинчук — голова Печерської РДА, Діна Петренко — директор гімназії, Олександр Міщенко — депутат Київміськради, Ярослав Лагута — голова батьківського благодійного фонду «Предславинський».

 

Учителі гімназії з улюбленими іграшками.

 

Це друга книга із серії «Дослідження дитинства», яку підготували зусиллями гімназії. Перша — «Природа дитинства», в якій досліджується дитячий погляд на мистецтво, вийшла 2015 року. І ось на третій рік — знову, і це вже ніби дилогія. У книзі науковці, вчителі, батьки і головне діти шукають відповідь на запитання — у чому ж сенс дитинства.
Директор гімназії Діна Іллівна Петренко у своєму виступі сказала, що, можливо, цей сенс — у колисковій пісні від матері, казці від дідуся, яблучному пирогу від бабусі, іграшці, що власноруч зробив батько. Але питання має багато відповідей і Діна Іллівна запрошує до роздумів.
Упорядниками книги виступили Діна Іллівна Петренко та заступник директора Інституту психології імені Костюка Наталія Чепєлєва.
Книга не продається, вона призначена для батьків, дітей, її передають у бібліотеки. Наклад — до сотні примірників.
Презентація книги відбулась у вигляді авторської п’єси з такою самою назвою, як і книга, «Сенс дитинства». Написала п’єсу вчитель історії Руслана Рудковська.
Відбувся спільний концерт батьків та учнів. На свято завітали поважні гості: Сергій Наріжний — голова піклувальної ради гімназії, Сергій Мартинчук — голова Печерської РДА, Олександр Міщенко — депутат Київміськради, Ярослав Лагута — голова батьківського благодійного фонду «Предславинський», Олександра Кужель — народний депутат України, дипломати.
Були і подарунки, і яблучний пиріг від бабусі.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.