Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 5-й тур. 29 листопада.
 
Група К. «Яблонець» (Чехія, Яблонець-над-Нісоу) — «Ренн» (Франція). 0:1.
 
«Астана» (Казахстан) — «Динамо» (Україна, Київ). 0:1. Гол: Вербич, 29.
 
«Астана»: Ерич, Рукавина, Постніков, Аничич, Зайнутдінов (Шомко, 75), Томасов, Маєвський, Кляйнгайслер, Муртазаєв, Кабананга (Янга, 62), Алмейда (Мужиков, 58). Тренер — Григорій Бабаян.
«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Че Че, Шепелєв, Циганков (Морозюк, 83), Шапаренко (Гармаш, 64), Сідклей, Вербич (Сидорчук, 76). Тренер — Олександр Хацкевич.
 
Рефері — Іван Бебек (Хорватія).
 
Астана. «Астана Арена».
 
 
Динамівці здобули важку перемогу, але вона дала їм змогу достроково посісти перше місце в турнірі. Отже, кияни зіграють у плей-оф. Щоправда, попереду — завершальний тур групового етапу. Але на долю «біло-синіх» він уже не вплине.
Звичайно, господарі мали перевагу, бо грали на своєму штучному полі. Гості мали за короткий час призвичаїтися до незвичного газону. І, треба віддати їм належне, із завданням успішно впоралися.
Слід сказати, що в Астані — зима, сніг, мінусова температура. А от під дахом арени було цілком комфортно (плюс 15 градусів) і для футболістів, і для глядачів.
Як і очікувалося, господарі, котрих протягом ігрового часу трибуни гнали вперед, діяли першим номером. Але неточні удари не дали їм жодного разу відзначитися. А головне те, що динамівці зіграли досить грамотно і надійно в обороні.
Доля матчу вирішилася ще в середині першого матчу. Під час чергової контратаки киян Циганков зробив розкішну передачу п’ятою в карний майданчик на Вербича, а той ефектним діагональним ударом влучив у лівий нижній кут воріт. Ерич стрибнув у той бік, але до м’яча не дотягнувся.
У другому таймі футболісти «Астани» витратили багато сил, щоб бодай відігратися. Але гості діяли холоднокровно. А за найменшої нагоди гостро контратакували.
 
***
 
Олександр Хацкевич:
— Маємо кадрові проблеми. Але до грудня ми все одно підсилитися не зможемо. З тими хлопцями, які у нас є, ми сьогодні вирішили одне з поставлених перед командою завдань. Достроково. Незважаючи на те, як важко ми починали свій шлях у груповому турнірі. Незважаючи на всю критику на нашу адресу. Вітаю команду, вболівальників. Це найголовніший підсумок сьогоднішнього матчу.
За моментами «Астана» нас перевершила. Але футболу без удачі і характеру не буває. Сьогодні обидві команди показали характер, але виграли ми...
 
***
 
Тепер у завершальному турі «Динамо» 13 грудня в Києві зустрінеться з чеським клубом «Яблонець». Нагадаємо, що в першому поєдинку в Яблонці-над-Нісоу суперники зіграли внічию — 2:2.