Протести проти перейменування Македонії у Республіку Північна Македонія в останні дні листопада відбувалися не тільки в Скоп’є, а й у кількох містах Греції. Якщо македонці не згодні з географічним уточненням «Північна», то греки протестують проти згадування слова «Македонія» у будь-якому сполученні нової назви сусідньої країни.
В Афінах і Салоніках пройшли мітинги за участі студентів і старшокласників. Найцікавіше, що їхні вимоги були діаметрально протилежні. Якщо в Салоніках, котрі вважаються адміністративним центром грецької провінції Македонія, студенти й школярі протестували проти договору із сусідами й крокували вулицями міста з гаслами «Македонія — це Греція»,  то в Афінах їхні однолітки виступали проти «націоналістів», котрі не бажають перейменування Македонії, і вимагали: «Геть фашистів із університетів і шкіл». Промовці в столиці переконували всіх греків у тому, що «народам немає чого ділити одне з одним», а мирне існування в інтересах молоді двох країн, і без нього не може бути гарного майбутнього. 
На жаль, у столичний мітинг протесту знову затесалися провокатори з анархічних молодіжних організацій. Вони спровокували сутички з поліцією, якій навіть довелося застосовувати сльозогінний газ для наведення порядку.
Протести молоді проти вживання терміна «Північна Македонія» відбулися також в інших містах північної Греції — Ларисі, Волосі, Хіоні. У Салоніках студенти й школярі зупинилися біля мерії, де кілька разів проспівали національний гімн, а потім скандували  гасла проти мера Яніса Бутаріса, котрий підтримує укладання договору з Колишньою югославською Республікою Македонія.
Міністр освіти, культури й спорту Греції Константінос Гавроглу в інтерв’ю грецьким журналістам заявив, що студенти й школярі з навчальних закладів північної частини країни потрапили під вплив ультра-
правої партії «Хрісі Авгі» («Золота зоря») і не можуть зрозуміти й об’єктивно оцінити корисність домовленостей із владою сусідньої країни. 
Цими вихідними в Афінах і Салоніках знову заплановано акції студентів і школярів. У них уже з’явилися змагальні нотки — де більше збереться людей. Як вважають грецькі журналісти, столична хода буде масштабнішою і організованішою. Цього разу студенти спробують запобігти участі в акції провокаторів-анархістів.