Єврокомісія схвалила виділення Україні першого траншу в розмірі 500 млн євро в рамках нової програми макрофінансової допомоги, йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті ЄК. 
«Європейський Союз демонструє постійну політичну та фінансову підтримку України. Сьогоднішнє рішення Європейської комісії про виплату коштів прийняте у вирішальний момент, коли Україна та її народ стикаються з новою агресією з боку Росії та потребують солідарності з міжнародними партнерами. Така агресивна поведінка не є прийнятна в сучасній Європі», — заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс. «Україна виконала політичні зобов’язання, узгоджені з ЄС щодо надання першого траншу в рамках програми макрофінансової допомоги, що є важливим та обнадійливим сигналом того, що Україна продовжує здійснювати реформи, незважаючи на нинішню ситуацію в сфері безпеки та майбутні вибори» — наголосив єврокомісар з економічних і фінансових питань П’єр Московісі, повідомляє «Європейська правда». 
Разом з новим траншем допомога, виділена Євросоюзом Україні з 2014 року, зросте до 3,3 млрд євро. Це найбільший обсяг коштів, виділений ЄС країні, яка не є його членом.