Новий кампус для розвитку сучасних технологій і науки вартістю 600 млн євро побудує у столиці ФРН концерн Siemens. Угоду про це підписали правлячий бургомістр Берліна Міхаель Мюллер і член правління концерну Седрик Найке.
Комплекс споруд площею 70 гектарів, що дорівнює майже сотні футбольних полів, займе місце на індустріальній території Шпандау — в одному з його мікрорайонів, зведеному концерном для виробничих потреб і проживання своїх співробітників у ХІХ і ХХ століттях. Тут буде створено повноцінну екосистему для роботи і проживання: не тільки офісні та промислові приміщення, а й соціальне житло. Передбачається реконструкція «сіменсбану» — гілки міської електрички S-Bahn, котра не експлуатувалася упродовж останніх 40 років. Будівництво має бути завершене в 2030-му.
А першим введуть в експлуатацію науково-промисловий центр вартістю 60 мільйонів євро. Основними напрямами його діяльності стануть децентралізовані енергетичні системи, електромобілі, штучний інтелект, тримірний друк та аналіз даних.
За словами Міхаеля Мюллера, цей проект дуже важливий для столиці. Завдяки інвестиції концерну Siemens з’явиться можливість продовжувати роботу в соціальній і цифровій сферах, що не лише змінює ринок праці, а й життя багатьох людей, як це вже сталося раніше у процесі індустріальної революції. Реалізація цих амбітних планів надасть імпульс на найближчі 20 років, забезпечить розвиток науки та інфраструктури. Тож Берлін дедалі більше набуває обрисів smart city — розумного міста.

Берлін.