Чемпіонат УПЛ. Перший етап. 17-й тур.
1 грудня. «Десна» — «Зоря». 0:2. Київ. «Оболонь-Арена». 670 глядачів. Рефері — Кривушкін (Харків). Голи: Сілас, 23, Кабаєв, 80.
«Арсенал» — «Карпати». 1:1. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. 232 глядачі. Рефері — Монзуль (Харків). Голи: Папа Гуйє, 24 (у власні ворота) — Гуцуляк, 72 (п).
2 грудня. «Львів» — «Маріуполь». 2:2. Львів. «Арена Львів». 494 глядачі. Рефері — Козик (Мукачево). Голи: Бруно, 6, Воронін, 24 (п) — Піхальонок, 22, Вакула, 80.
«Шахтар» — «Олімпік». 2:2. Харків. ОСК «Металіст». 2 137 глядачів. Рефері — Копієвський (Кропивницький). Голи: Мораес, 7, 90+3 — Євген Пасіч, 52, Балашов, 66.

***

У другому матчі поспіль лідер чемпіонату втрачає очки. В попередньому турі «гірники» зіграли внічию зі «Львовом» (0:0). І от тепер ледве врятувалися в поєдинку із земляками.
«Шахтар» відкрив рахунок у дебюті зустрічі. Але більшого досягти в основний час не зміг. Натомість «Олімпік» у другому таймі помітно активізувався. На це його добре налаштував молодий наставник В’ячеслав Шевчук — колишній оборонець «Шахтаря». «Олімпійці» забили два м’ячі і були близькі до перемоги.
У господарів виникла ситуація, коли в повітрі запахло смаленим. І підопічні Паулу Фонсеки кинулися всіма правдами і неправдами відігруватися. Слід сказати, що рефері додав п’ять хвилин до основного часу, але команди переграли ще п’ять. А в підсумку — 10.
Так сталося, бо суперники більше сперечалися, ніж грали. Все почалося з моменту, коли Мораес зрівняв рахунок. А от футболісти і тренер «Олімпіка» були переконані, що форвард «гірників» перебував у положенні поза грою...
В отакій гарячій атмосфері відбувався цей засніжений арктичний тур.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.