Обласний конкурс вихованців дитячих художніх шкіл, центрів, гуртків образотворчого мистецтва розпочався на Черкащині ще влітку. У рідному селі Тараса Шевченка, мальовничій Керелівці, а нині Шевченковому, юні художники провели захоплюючий пленер «Тараса пензлі оживають».

Авторів найоригінальніших робіт, переможців конкурсу та їхніх наставників привітав перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко (на знімку разом з організатором заходу Анною Чуприною).

— Мені приємно познайомитися з учасниками пленеру та їхніми роботами, — привітав усіх Валентин Петрович і презентував громадськості альманах «Тараса пензлі оживають», видрукуваний за сприяння обласної ради.
Заслужений художник України, голова конкурсної комісії Іван Фізер поділився з юними колегами особистим:
— Я зростав у невеликому гірському селі. У другому класі мені випала честь грати в драмгуртку маленького Тараса Шевченка. Ця роль закарбувалася, запам’яталася, що все життя — як промінь коло серця... І коли я тепер бачу, як діти пізнають український світ саме на Тарасовій землі, де він зростав, всотував у себе барви рідної природи, мови, пісні, думи — упевнююся, ця робота з дітьми дасть у майбутньому колосальні результати, невичерпне натхнення.
Валентин Тарасенко вручив нагороди наставникам дітей-переможців і запевнив, що й у наступному році обласна рада разом із профільним департаментом обласної державної адміністрації не тільки підтримає конкурс, а й докладе зусиль, щоб пленер «Тараса пензлі оживають» став всеукраїнським.

Лідія ЛІСОВА.
Фото Лариси СОКОЛОВСЬКОЇ.