Українська громада за кордоном продовжує активно підтримувати незаконно захоплених Росією у Керченській протоці наших моряків. Зокрема, минулої суботи українська діаспора в американському Сан-Франциско провела акцію протесту на одному з головних пірсів міста (на знімку).

24 людини — стільки само, скільки наших моряків нині перебуває у московських тюрмах, — у моряцькому спорядженні, закуті в ланцюги, вишикувалися біля військового корабля і тримали плакати «Санкції проти Росії», «Стоп, Адольф Путін», «Путін, руки геть від України». Загалом учасників було понад 100.
Починаючи з минулих вихідних, весь грудень щодня по три години біля офісу прем’єр-міністра Великої Британії на Даунінг-стріт відбуватиметься мирна акція проти ескалації агресивних дій РФ. Метою протесту, зі слів організаторів, які представляють London Euromaidan, а також лондонське відділення Асоціації українців у Великій Британії, є привернення уваги Європи і світу до триваючої агресії РФ проти України, зокрема, до нападу на українських військових моряків в Азовському морі.
Подібні акції вихідними відбулися в Чехії та Іспанії.

Фото зі сторінки у Фейсбуку фонду «Повернись живим».