У Сєверодонецьку керівники двох областей Сергій Філь та Степан Барна підписали Угоду про налагодження партнерських відносин і співпраці між Луганською та Тернопільською облдержадміністраціями. Цей документ сприятиме розширенню співробітництва у сфері соціально-економічного, науково-технічного та гуманітарно-культурного розвитку, налагодженню дієвого діалогу та обміну досвідом.

Під час підписання угоди.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Під час церемонії підписання Сергій Філь подякував Тернопільщині в особі Степана Барни за вже надану підтримку й допомогу Луганській області за останні буремні роки. Зокрема, батальйон «Тернопіль» протягом 2014—2016 років захищав правопорядок на Луганщині, а нині на території області виконує бойові завдання 44-та окрема артилерійська бригада. Раніше Тернопільщина допомагала у будівництві фортифікаційних споруд, а сьогодні її представники приїжджають з мирними справами і проектами. Сергій Філь акцентував на цьому особливу увагу: «Ми багато робимо не тільки у військовій сфері, а й у цивільному співробітництві. Зокрема, налагоджено професійні педагогічні обміни, Тернопільщина люб’язно приймає на екскурсії та відпочинок наших дітей. Тільки протягом останніх двох років на Тернопільщині побувало понад 120 школярів. Ми дуже високо цінуємо цю роботу. Вона свідчить про єдність і про те, що Україна у важкій гібридній, нав’язаній нам війні обов’язково здобуде перемогу».
«Для нас важливо, щоб і ви усвідомлювали, що ми сприймаємо Луганщину як українську землю, де виросло багато поколінь українців, котрі утверджували незалежність нашої держави. Багато тернополян тут поклали свої життя. Наші хлопці, наші військові з’єднання готові ступати на захист Луганщини, бо ми вважаємо, що це наша, рідна земля», — наголосив Степан Барна.
За його словами, Тернопільська облдержадміністрація готова розширити візити дітей з Луганщини, щоб під час свят чи канікул вони могли познайомитися із культурою, архітектурою, традиціями та визначними пам’ятками тернопільської історії. Йдеться про проведення днів Луганщини у Тернопільській області, де східний регіон матиме можливість презентувати свій культурно-мистецький, туристичний, бізнесовий потенціал.