Із Чорногорії надходять повідомлення про загострення політичної ситуації. Це сталося після арешту одного з лідерів опозиційного руху Демократичний фронт Небойші Медоєвича. Ордер на арешт видав Верховний суд Чорногорії, але парламент не встиг зняти з нього депутатський імунітет.
До речі, поліція мала заарештувати ще одного депутата від Демократичного фронту — Мілана Кнежевича. Але той сховався у будівлі парламенту й уже кілька днів не виходить звідти, незважаючи на те, що раніше парламент зняв недоторканність із Кнежевича за підозрою його в причетності до справи про державний переворот в 2016 році. Опозиційні ЗМІ повідомили, що адвокати Медоєвича оскаржили в апеляційному суді затримання одного з лідерів Демократичного фронту, але їхню скаргу не було взято до уваги.
Нагадаємо, що Медоєвич і Кнежевич входять у рух Демократичний фронт, який складається з коаліції десяти опозиційних партій. Найавторитетнішими в русі є партії Нова сербська демократія, Рух за зміни й Демократична народна партія Чорногорії. Коаліція підтримує активні зв’язки із Сербією та Росією й категорично виступає проти прозахідної політики чорногорської влади. Коли Чорногорія готувалася до вступу в НАТО, вони не тільки за підтримки Москви, а й за її прямою вказівкою організовували масові акції протесту проти зближення з Альянсом і вимагали проведення всенародного референдуму. У день парламентських виборів у жовтні 2016 року за допомогою співробітників російських і сербських спецслужб готувалися фізично усунути тодішнього прем’єра Міло Джукановича й захопити владу в країні. Але їхні плани було зірвано силами безпеки Чорногорії. 
Депутати парламенту Медоєвич і Кнежевич підозрюються в причетності до змови. Деякі свідки дали показання, що саме їм сформована російськими грушниками бойова група, яка мала захопити будівлі уряду й парламенту, збиралася передати всі владні повноваження.