Теніс. У Мельбурні з 14 до 27 січня 2019 року триватиме Відкритий чемпіонат Австралії. Офіційний сайт Australian Open повідомляє, що всі тенісисти та тенісистки з топ-100 підтвердили свою участь у турнірі Великого шлему. Винятком стала лише представниця Польщі Агнешка Радванська (74-й рядок), яка оголосила про завершення кар’єри.
Україну на першому турнірі Великого шлему в основній сітці представлять Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Даяна Ястремська та Катерина Козлова. Іншим спортсменкам доведеться пробиватися через кваліфікацію. В альтернативному списку на потрапляння до основи, який за два тижні стане заявочним листом до кваліфікації, перебувають ще чотири українки: Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Катерина Бондаренко і Катаріна Завацька.
Українці в основній сітці відсутні. Отже, Сергію Стаховському, Олександру Долгополову та Іллі Марченку доведеться пробиватися до головного турніру через кваліфікацію.
Семенов — у десятці сильніших
Біатлон. Поклюка (Словенія). Перший етап Кубка світу. Індивідуальні перегони. Переміг француз Мартен Фуркад. Українець Сергій Семенов посів почесне шосте місце.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.