ПАТ «Укрнафта», що входить до п’ятірки найбільших компаній — платників податків у державі, за січень-листопад 2018 року сплатило податків на суму 14,4 млрд грн, що на 41,2 відсотки більше, ніж за весь 2017 рік.
Нагадаємо, цього року товариство не лише виплачує всі свої податкові зобов’язання, а й щомісяця погашає успадкований від попереднього керівництва прострочений податковий борг, переважна частина якого сформувалась упродовж 2014—2015 років до зміни менеджменту компанії. Загалом цьогоріч на виплату заборгованості вже було спрямовано 1,24 млрд грн.
В «Укрнафті» уточнюють, що на кінець третього кварталу 2018 року прострочений податковий борг компанії становив 10,7 млрд грн. Цей показник охоплює прострочену заборгованість самої компанії та її структурних підрозділів, а також борг за спільною діяльністю. Підхід компанії до обліку податкового боргу відповідає чинному законодавству та узгоджується з рекомендаціями незалежного зовнішнього аудитора.

Довідково

ПАТ «Укрнафта» — найбільша нафтовидобувна компанія України. Частка товариства у загальнодержавному видобутку нафти з газовим конденсатом у першому півріччі 2018 року становила 64,8%, частка у загальному видобутку газу — 5,1%. На балансі підприємства перебуває 30 бурових установок, 1926 нафтових і 168 газових свердловин. ПАТ «Укрнафта» володіє 537 АЗС майже в усіх регіонах України. 50%+1 акція товариства належить НАК «Нафтогаз України».