Міністерство освіти та науки України спільно із компанією Huawei на три роки продовжать спільний проект «Насіння для майбутнього» для підтримки українських талантів у сфері інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ). Як інформує прес-служба МОН, відповідний меморандум сторони підписали цього тижня.

До 2021 року включно до 30 українських студентів зможуть взяти участь у двотижневому стажуванні в Китаї. Протягом цього часу вони ознайомляться з новітніми стандартами зв’язку та прикладними рішеннями для цифровізації різних сфер життя. Документ також передбачає, зокрема, співпрацю у запровадженні сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у галузях освіти і науки, сприяння залученню талановитої молоді на спеціальності, пов’язані з ІКТ, сприяння розвитку наукових досліджень і прикладних розробок.
«Розвиток цифрової освіти в Україні — один із основних пріоритетів МОН сьогодні. Ми усвідомлюємо, що в сучасному глобальному світі зробити освіту конкурентною можна лише в тісній співпраці з роботодавцями, громадськими організаціями та усіма зацікавленими в розвитку компетентностей майбутніх спеціалістів. Сьогодні ми робимо успіхи в створенні мережі небайдужих, які разом із нами працюють над вдосконаленням української освіти, збільшенням можливостей для наших учнів та студентів. Ми раді, що компанія Huawei була та залишається нашим надійним партнером на цьому шляху», — відзначила під час церемонії підписання меморандуму міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, інформує прес-служба МОН.
Програма Huawei «Насіння для майбутнього» реалізується з 2008 року. В ній взяло участь понад 3600 студентів із 108 країн. Україна приєдналася до конкурсу у 2016-му. Перший етап проекту було розраховано на три роки. За цей час кількість українських вишів-учасників відбору збільшилася з трьох до 39. Відвідали КНР 30 студентів 14 інститутів із 8 міст України.