Інтернет-видання турецького телеканала TRT повідомило, що генпрокуратура Стамбула звернулася до суду щодо ордера на арешт двох підданих Саудівської Аравії — колишнього радника спадкоємного принца бен Салмана Сауда аль-Кахтані й заступника глави розвідувальної служби Ахмеда Асирі. Вони підозрюються в організації вбивства в генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.
Хід розслідування цього безпрецедентного злочину дотепер непокоїть журналістів не тільки Туреччини, а й інших країн. Після засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, яке відбулося в Брюсселі, глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу провів прес-конференцію, на якій йому довелося насамперед відповідати на запитання про розслідування вбивства Хашоггі. Він попросив журналістів не турбуватися про те, що про цю справу буде забуто, й категорично заявив: Туреччина доведе розслідування до кінця. А також вимагатиме, щоб суд над усіма причетними до вбивства Хашшогі було проведено в Стамбулі. «Розслідування триває, і ми підемо до кінця. Якщо в нас виникнуть проблеми, ми без коливань ініціюємо й міжнародне розслідування», — сказав Чавушоглу. 
Турецьке інформаційне агентство «Анадолу» повідомило, що відомий американський актор і режисер Шон Пенн збирає матеріали для зйомок документального фільму про вбивство саудівського журналіста. Він уже прилетів до Стамбула і має намір зустрітися з усіма, хто може пролити світло на цю історію. Шон Пенн цього тижня провів перші зйомки біля генконсульства Саудівської Аравії. За його завданням оператори зняли вхід до дипмісії, поліцейські кордони біля будівлі генконсульства, а потім і резиденцію генконсула Саудівської Аравії. Шон Пенн і знімальна група зустрінуться з нареченою саудівського журналіста, його найближчими друзями. У документальному фільмі буде використано й кадри з відеокамер спостереження, на які потрапила людина, котра виходить із будівлі дипмісії в одязі журналіста.
Повертаючись до брюссельської прес-конференції Мевлюта Чавушоглу, слід зазначити, що він також висловив думку про інцидент у Керченській протоці. Перший дипломат Туреччини на ній ще раз закликав Росію звільнити затримані в Керченській протоці українські кораблі й моряків. Він наголосив: право на прохід кораблів у цій протоці в рівній мірі мають і Росія, і Україна. «Туреччина зробить усе від неї залежне, щоб подібні інциденти тут не повторювалися», — заявив Мевлют Чавушоглу. На жаль, він не прокоментував пропозицію української влади про закриття протоки Босфор для проходу всіх російських суден. Очевидно, на даному етапі це питання не актуальне для Анкари, яка тільки-но почала налагоджувати відносини з Росією, і йти на нове загострення з Москвою вона не хоче. Проте наполягає, щоб у Керченській протоці й Азовському морі Росія дотримувалася норм міжнародного права.