У Луцьку відбувся VI всеукраїнський чемпіонат із футзалу серед лікарів. Понад 400 медиків із 15 регіонів змагалися за звання найсильнішої збірної. Як і торік, перемогу здобули прикарпатські медики. Та що цікаво: за результатами двох днів напруженої боротьби перше та друге місця посіли дві команди з Івано-Франківщини. Третьою стала збірна Львова.

На знімку: команди лікарів-переможців з Івано-Франківська.

Футболісти з Івано-Франківщини вже чотири роки поспіль стають чемпіонами. Тепер вирішили створити дві команди. Їх капітан і тренер Роман Вороняк розповідає, що зросла кількість охочих брати участь у таких престижних змаганнях. Тренуються у своїх регіонах. А команда лікарів Івано-Франківська бере участь у міському чемпіонаті. Серед гравців є ветерани, які в складі університетської команди медиків були чемпіонами колишнього Союзу серед медичних вишів. Це лікарі Мирон Матейко, Дмитро Вережак, Володимир Воротняк, Анатолій Дяк. Тож молодим є на кого рівнятися.
Футзальний чемпіонат є найграндіознішим спортивним заходом серед медичних працівників і важливим етапом у підготовці збірної країни до чемпіонату світу з футболу серед лікарів, який відбудеться влітку наступного року у місті Канкун, Мексика.
Організатор змагань — волинський осередок ВО УФАМ та волинська федерація футзалу під егідою Всеукраїнського об’єднання «Українська футбольна асоціація медиків» та за підтримки компанії «Фармак». Ця фармацевтична фірма є генеральним партнером Української футбольної асоціації медиків та разом із лікарями зі всієї країни пропагує здоровий та активний спосіб життя.

Людмила СТРАЖНИК.
Фото надано Романом Вороняком.