У столиці триває підготовка до Новорічних свят

Цього разу головна красуня країни буде дещо меншою за попередню, а також комбінованою: до натуральної додадуть штучні елементи. Вона добре проглядатиметься між двох соборів — Софійським та Михайлівським. А загалом 2019 рік Київ зустрічатиме в променях північного сяйва і в компанії дивовижних звірів художниці Марії Примаченко. Також організатори новорічного дійства повідомили, що в центрі столиці відкриють рекордну кількість фотозон.

Розпочнеться свято з Подолу — там на Контрактовій площі на юних киян і гостей столиці чекає резиденція Святого Миколая. До речі, туди Миколай «припливе» на човні. Локація відкриється 15 грудня. «Оскільки наступний рік у нас ювілейний, ми відзначатимемо 110 років від дня народження відомої художниці Марії Примаченко, вся Контрактова площа буде прикрашена за мотивами її творчості», — розповіла голова департаменту культури КМДА Діана Попова. Вона також повідомила, що на Подолі ялинка буде вищою за «софійську», однак без великої кількості прикрас.
А 19 грудня на фунікулері, який прикрасять гірляндами, Святий Миколай підніметься на Софійську площу, щоб відкрити другу святкову локацію — з головною ялинкою Києва.
Тут організатори обіцяють справжні дива: за ялинкою можна буде спостерігати північне сяйво. «У нас стоятиме «колайдер» заввишки шість метрів, у якому ми зробимо суміш азоту і кисню, яка дасть нам усі кольори північного сяйва. І на цьому тлі міський голова запалить головну ялинку», — проанонсував подію один із організаторів свята Ігор Добруцький.
Цього року новорічне дерево буде в холодних відтінках, також на ньому розмістять 50-метровий інтерактивний екран з привітаннями. Він також світитиметься, а своє привітання зможе залишити кожен охочий.
Зону фуд-корту цьогоріч на Софійській площі зроблять теплою, а от будиночків із їжею і глінтвейном буде менше, ніж торік, при цьому асортимент обіцяють зробити з української кухні. Тим часом на Володимирському узвозі цього року на висоті шести метрів підвісять величезні сніжинки, які освітлюватимуть вулицю холодним сяйвом.
«Одна зі сніжинок буде 16-метровою, адже без рекордів нецікаво. Її встановлять на висоті восьми метрів. Вона називається «Коло оленів», на орбіті сніжинки будуть 12 оленів», — каже І. Добруцький. Також Київ прикрасять яскравими гірляндами.
Розважатимуть публіку на Новорічні і Різдвяні свята п’ять тисяч виконавців. Серед них — Pianoboy, Руслана, ТНМК. Будуть також сюрпризи, обіцяють організатори.
Уперше велику новорічну локацію відкриють на Лівому березі: на території Міжнародного виставкового центру з’явиться містечко від «Зимової Країни Мрій» Олега Скрипки. Воно працюватиме з 19 грудня по 7 січня, основна увага приділятиметься різдвяній тематиці.
Великий новорічний фестиваль проведуть у парку Шевченка. Тут 12 і 13 січня відбудеться свято для дітлахів з благодійним ярмарком, конкурсом малюнків і концертом.
А на Співочому полі зеленбудівці влаштують «Цитрусове королівство». Там будуть резиденція австралійського Санти, цитрусова ялинка, тематичні фотозони і тюбінгова гірка. Вона працюватиме з 21 грудня по 12 січня.

Марина КРИВДА.

Фото з сайту folkukraine.com