У Кремінній презентовано реконструйовану насосну станцію — як результат реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м. Кремінна». Роботи проведено за кошти Європейського Союзу при співфінансуванні місцевої влади.
Ця подія стала предметом уваги делегації у складі заступника голови представництва Європейського Союзу в Україні Анніки Вайдеманн, керівника Програми відновлення і розбудови миру ПРООН в Україні Віктора Мунтяну та інших поважних гостей. Вони взяли участь у презентації Житлівської насосної станції. У межах проекту її реконструкції замінено чотири насосні агрегати, прокладено 49 кілометрів магістральних трубопроводів, змонтовано 131 колодязь, встановлено 32 гідранти тощо. Цей проект вважається одним з наймасштабніших у Луганській області, причому подальшу співпрацю з реконструкції системи водовідведення міста та будівництва нових очисних споруд буде продовжено.
Представники Євросоюзу також відвідали Центр надання адміністративних послуг міської ради. Тут їхня увага була зосереджена на новій послузі — оформленні та видача біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у формі ID-картки.
Гості були вражені мобільним офісом, який допомагає скористатися послугами ЦНАПу, не виходячи з дому, адже, наприклад, у Німеччині в таких маленьких містах, як Кремінна, мобільні офіси відсутні.
Пані Анніка Вайдеманн оголосила про початок чергової програми підтримки ЄС Луганської та Донецької областей у розмірі 50 млн євро. Основні напрями: агросектор, переміщені навчальні заклади, децентралізація, відновлення інфраструктури, підтримка демократичних ініціатив.

Луганська область.

На знімку: Анніка Вайдеманн та міський голова Кремінної Юрій Прокопенко розрізали червону стрічку — насосну станцію відкрито!

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.