Бокс. Нью-Йорк (США). «Медісон-сквер-гарден». Чемпіон світу WBA українець Василь Ломаченко (12-1, 9 КО) здобув яскраву і переконливу перемогу над чемпіоном світу WBO пуерториканцем Госе Педрасою (25-2, 12 КО) одностайним рішенням суддів і об’єднав два чемпіонські титули в легкій вазі (до 61 кг).

В одинадцятому раунді пуерториканець двічі опускався на настил рингу, але зміг довести зустріч до фінального гонга. Рахунок суддівських записок: 119—107 і двічі 117—109 на користь українця. Як то кажуть, проти лому немає прийому.
Отже, поєдинок відбувався фактично під диктовку Ломаченка, котрий поступово набирав темп і частував опонента точними ударами. Наш боксер домінував в основному за рахунок влучень лівою. Як і завжди, вражала його швидкість.
Натомість Педраса не йшов на справжнє загострення. Здебільшого він думав про захист, інколи відповідаючи ударами.
В одинадцятому раунді Василеві вдалося добряче «зачепитися» за Педрасу і накидати йому достатньо ударів, щоб пуерториканець опустився на коліно. Через деякий час Педраса ще раз став на коліно, вже після удару по корпусу. Згідно зі статистикою, протягом тих трьох хвилин Ломаченко доніс до мети 42 потужні удари.
У дванадцятому раунді наш чемпіон намагався добити суперника, але Педраса зміг дожити до кінця бою.

***

«Педраса — справжній воїн, він багато і відмінно попрацював, — сказав Василь Ломаченко після бою. — Я поважаю Госе і його команду. Дуже хороша робота, дякую. Звичайно, я задоволений своїм виступом. Адже став трохи ближчим до своєї мрії, своєї мети — здобути ще два пояси. Дякую своїй команді і всім, хто прийшов мене підтримати».
Фото boxnews.