У Ковелі на вулиці Леонтовича, на території школи мистецтв, знайшли масове поховання солдатів вермахту часів Другої світової. Віднайти їх допомогли німецькі архівні матеріали, які за-свідчили, що в першій половині 1944 року в теперішньому приміщенні школи, а в 1940-х роках — готелі «Ковельчанка», розміщувався військовий госпіталь. На тогочасних схемах були показані і братські могили, в яких ховали померлих від ран вояків.
Пошукові роботи ведуть спеціалісти групи «Захід» Німецької народної спілки догляду за військовими похованнями. Уже перші спроби підтвердили наявність у цьому мікрорайоні масових захоронень. За кілька тижнів пошуковці вже підняли з-під землі останки 283 солдатів і офіцерів вермахту, які загинули в Ковелі. Є інформація, що тут захоронено 427 тіл.
Загалом втрати гітлерівців під час оборонних боїв у Ковелі в березні—липні 1944 року становили 3300 солдатів та офіцерів. Під час попередньої експедиції фахівці підняли 90 останків німецьких вояків. Тобто земля Ковеля зберігає ще багато таємниць, і в пошуковців групи «Захід» попереду ще немало страшних знахідок.
Усі підняті із землі рештки воїнів перепоховають на меморіальному кладовищі, що в селі Потеличі Жовківського району Львівської області.

Волинська область.