У неділю у Вірменії відбулися перші в історії країни позачергові парламентські вибори. Впевнену перемогу  — 70,43% голосів — здобув блок «Мій крок», очолюваний виконувачем обов’язків прем’єр-міністра країни Ніколом Пашиняном. Такі дані центральна виборча комісія країни надала після підрахунку голосів з усіх виборчих дільниць країни на ранок понеділка, 10 грудня. 
Також у новий вірменський парламент проходять партія Гагіка Царукяна «Процвітаюча Вірменія» (вона здобула 8,27% голосів) і партія «Світла Вірменія» з 6,37% голосів виборців. 
Г. Царукян в часи революції підтримував Пашиняна і, не виключено, буде його соратником щодо ключових ініціатив майбутньої влади Вірменії. Партія «Світла Вірменія» також підтримувала революцію під проводом Пашиняна. Партії — представники попередньої вірменської влади, зокрема донедавна правляча Республіканська, не подолали прохідний бар’єр.
Явка на позачергових парламентських виборах, стала найнижчою у Вірменії за останні кілька років — у голосуванні взяло участь 48,63% виборців.
Нагадаємо, вибори в парламент Вірменії відбулися з ініціативи нового уряду, сформованого Пашиняном після квітневих масових акцій протесту проти прем’єрства Сержа Саргсяна, який фактично пішов на третій термін правління. 23 квітня Саргсян під тиском народного протесту подав у відставку, і парламент обрав прем’єр-міністром лідера протестного руху Пашиняна. Щоб домогтися розпуску парламенту, в якому більшість становили представники правлячої Республіканської партії Вірменії, Пашиняну довелося подати у відставку, а парламент двічі не обрав нового прем’єра і відповідно до конституції був розпущений.