З нагоди сотої річниці відновлення незалежності Польщі в атріумі Закарпатської обласної ради відбулися урочистості. Розпочали захід із виконання гімнів України та Республіки Польщі, після чого звучали виступи гостей.

 

Із вітальним словом виступив Рафал Вольский, який зазначив, що з листопада 1918 року почала формуватися незалежна Польська держава та було сформовано перший демократичний уряд, і розповів про сучасні тісні українсько-польські культурні, бізнесові та наукові зв’язки, які з року в рік міцнішають і переходять у якісно нові площини.

 

Виголосили вітальні промови й заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто та в. о. керівника облдержадміністрації Ярослав Галас. Й. Борто, інформує прес-служба облради, зокрема, зауважив: «Сьогодні Україна та Республіка Польща демонструють конструктивне ділове співробітництво в соціально-економічній, туристичній, освітній та культурній сферах. А успішна багатогранна міжрегіональна співпраця Закарпатської області з Підкарпатським воєводством, котра, на моє глибоке переконання, буде надалі динамічно розвиватися та набиратиме нових форм, ще більше зміцнює зв’язки між нашими державами».

 

По завершенні урочистостей відбувся концерт, під час якого звучали класичні твори у виконанні студентів Ужгородського музичного коледжу імені Дезидерія Задора та камерного оркестру Закарпатської обласної філармонії.

 

Участь у заході також узяли заступник міського голови Ужгорода Ігор Фартушок, представники дипломатичних та консульських корпусів, керівники правоохоронних структур, громадські та культурні діячі.

 

Урочистості організувало Генеральне консульство Республіки Польща у місті Львові.

 

Василь НИТКА.

 

Ужгород.