В «ДНР» усе, як у звичайній державі. Навіть армія, де є великозіркові офіцери й навіть генерали. Однак украй потрібна була людина з маршальським званням. А то що це за армія без людини з таким чином?

Однак доля явно благоволить армії фейкової республіки. Знайшовся кандидат і на цю посаду, до того ж аж ніяк не серед російського воїнства, а в лавах творчої інтелігенції. Слід зауважити, що російську інтелігенцію здавна тягло, як мух на смердючу речовину, повоювати за чуже щастя. Особливо туди, де виникала смута: за царя вони воювали в Греції, в Абісинії, у Преторії. У радянський час рвалися в Іспанію, де відбувалася смута, в Китай і ще бог знає куди. І в наш час росіяни не залишилися осторонь жодної заварушки в африканських країнах.
Тепер ось дійшла черга повоювати за Росію в братній Україні. Інтелігенти тут як тут: спочатку побряцав автоматом відомий актор МХТ М. Пореченков, потім пішов у політруки письменник З. Прилєпін, у героях походив Кобзон. А днями про своє бажання повоювати за «русский мир» в «ДНР» заявив відомий естрадний співак О. Маршал. Очевидно, вирішив зі зброєю в руках довести, що недаремно носить таке голосне прізвище. Вирішив сепаратистів переконати, що без нього Україну не перемогти. І потім, адже він буде перший маршал в «ДНР»! Хіба це не втішно? Тільки щось довгенько він збирався. Але все-таки вирішив, майже за М. Свєтловим: «Песню бросить, идти воевать, чтоб шахты в Донбассе шахтерам отдать». Тільки от ні в кого не запитав, а чи потрібні шахтарям старі затоплені шахти?

Михайло ТУРОВ.
Мал. Віктора СТАРОВА.

Донецьк.