«19 років тому я прийшов до парламенту в якості інтерна Програми стажування «Помічник голови Комітету Верховної Ради України». Протягом усіх років я вболівав за Програму стажування та підтримував її, щоб талановита молодь з усіх куточків України могла проявити себе та мала доступ до чи не єдиного соціального ліфта в органах державної влади. 
Сьогодні члени Асоціації випускників Програми стажування у Верховній Раді України та інших органах влади — ГО «Ліга інтернів» обрали мене головою правління. Разом із колегами зробимо все можливе, щоб організація процвітала та розвивалася. Дякую за довіру! Це для мене важливо, бо саме програма відіграла вирішальну роль у комунікаціях, які прищепили мені хист до політики та спонукали досягти сьогоднішнього результату», — наголосив Валерій Карпунцов.

ГО «Ліга інтернів» засновано у травні 2009 року як об’єднання випускників Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади.
Програма надає можливість молодим професіоналам пройти стажування у Верховній Раді України, залучає їх до законотворчого процесу, а також є своєрідною платформою, яка готує нову професійну політичну еліту України.
Інтерни беруть активну участь у законопроектній роботі, здійснюють аналітичні дослідження, допомагають своєму структурному підрозділу в проведенні комітетських, парламентських слухань, круглих столів, фахових заходів тощо. Особлива увага приділяється навчанню учасників — вони прослухають низку лекцій про роботу парламенту та взаємодію з іншими органами влади, законотворчий процес, особливості державної служби та ін. Розвитку лідерського потенціалу інтернів сприятимуть зустрічі з народними депутатами, політичними та громадськими діячами, науковцями.

Фото прес-служби народного депутата Валерія Карпунцова.