Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич (на знімку) прозвітував за третій рік роботи на посаді. Упродовж звітного періоду депутати прийняли 324 рішення і, зокрема, 21 регіональну програму, повідомив він.

«Вважаю, що наша робота має інкрементальний, тобто нарощувальний, характер. Продовжуємо розвивати наші попередні ініціативи, розширюємо аспект їх дії, намагаємося додавати щось нове. У цьому контексті принципове значення має підтримана депутатами Програма розвитку місцевого самоврядування, яка сприяє будівництву справді демократичного суспільства на Прикарпатті і дає приклад іншим регіонам країни».
Очільник обласної ради зауважив, що цю програму підсилено підпрограмою «Сприяння розвитку об’єднаних територіальних громад». Спільно з Радою голів ОТГ виробили шляхи розвитку мікрорегіонів та посилення фінансової спроможності цих громад. Поглиблюється співпраця з депутатським корпусом обласної ради для захисту та представлення інтересів громад.
Облрада провела дев’ятий конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, запроваджено міжобласний конкурс ініціатив місцевих карпатських громад. Олександр Сич наголосив на розширенні міжрегіональної співпраці. Зокрема, підписано відповідний меморандум між Івано-Франківською та Кіровоградською обласними радами. О. Сич поінформував про зроблену виконавчим апаратом роботу для належного відзначення 100-річчя проголошення ЗУНР та окреслив роботу відділів облради.
«Першочерговими завданнями на наступний рік мають стати зважений та конструктивний підхід до процесів реформування основних галузей суспільного життя, поглиблення співпраці депутатського корпусу обласної ради з ОТГ, гідне відзначення на території області 100-річчя Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки і 90-річчя Організації Українських Націоналістів, забезпечення стабільної суспільно-економічної ситуації під час виборів Президента України та Верховної Ради України», — підсумував Олександр Сич.

Івано-Франківська область.

Фото надано Івано-Франківською облрадою.