У цьому переконаний директор ТОВ «Берестівець», заслужений працівник сільського господарства України, депутат Уманської районної ради п’ятьох скликань Василь Чекаленко.

Досвідчений господарник, хлібороб з діда-прадіда, Василь Іванович на прикладі свого підприємства та згуртованої сільської громади показав, як можна зробити «європу» в окремо взятому населеному пункті.
— Товариство, яке я очолюю, — розповідає Василь Чекаленко, — обробляє порівняно з агрохолдингами зовсім небагато землі — 1662 гектари. Однак, якщо господарювати на совість, вкладати в роботу все своє вміння, то результати переважать досягнення найбільших сільськогосподарських корпорацій. Як в ефективності ведення агробізнесу, так і у фінансовій підтримці сільських населених пунктів.
Слова багаторічного директора ТОВ, лідера агропромислового виробництва області не розходяться з ділом. Невелике село Берестівець, де мешкають майже 900 жителів, стараннями і турботами Василя Чекаленка перетворилося на візитівку не лише Уманського району, а й всієї Черкащини. Доглянуте, затишне, зелене, з весни до пізньої осені прикрашене барвистими квітами та веселковими фонтанами, село по праву завойовувало призові місця в обласному конкурсі на найкращий впорядкований населений пункт. А позаторік Берестівцю присвоїли навіть звання найщасливішого села Черкаської області...
Школа, дитсадок, бібліотека, Будинок культури, ФАП, спортивний зал, масажний кабінет, парк з атракціонами, ставок з пляжем, острів Кохання — це аж ніяк не вся соціально-культурна інфраструктура, яку створило і підтримує в Берестівці однойменне сільськогосподарське товариство.
Минулого літа здійснився ще один грандіозний задум директора ТОВ. У селі почав функціонувати чудовий стадіон з усіма належними спортивними атрибутами, комфортними роздягальнями, душовими. В його урочистому відкритті взяли участь почесні гості. Серед них — голова Черкаської обласної ради, а нині очільник ОДА Олександр Вельбівець (на знімку: третій ліворуч — Олександр Вельбівець, другий праворуч — Василь Чекаленко).

— Стадіон — подарунок дівочій футбольній команді «Ятрань-Берестівець» та всім спортсменам нашого села, — зазначає Василь Іванович. — Хочемо, щоб фізична культура та спорт стали захопленням більшості односельців.
Дівоча футбольна команда «Ятрань-Берестівець» (на знімку), яку утримує Василь Чекаленко, — гордість села. Дівчата беруть участь в іграх Вищої ліги чемпіонату України з жіночого футболу і борються за призові місця. Це єдина сільська команда України, котра домоглася права грати у вищому футбольному дивізіоні країни. До цього успіху берестівецькі спортсменки наполегливо йшли десять років.

— Завдяки енергії та цілеспрямованості Василя Івановича, сільському активу, — ділиться староста Берестівця Галина Панасюк, — наше село стало мальовничим, привабливим, зручним для проживання і відпочинку. До нас охоче їдуть сусіди з інших районів, щоб порибалити, провести вихідні з друзями та дітьми. Всім подобається наше квітуче село, парк, доглянутий ставок. На острів Кохання приїжджають з міста, аби тут, у цьому дивовижному, романтичному куточку провести шлюбну церемонію...
Рік, що минає, запам’ятається берестівчанам ще однією приємною подією. За кошти сільгосптовариства у центрі села виросла оригінальна архітектурна споруда — торговельно-розважальний комплекс «Вікторія». Затишні кафе, ресторан, супермаркет — все тепер як у місті, і все до послуг сільчан. Новий центр не лише додав Берестівцю  шарму, а й приніс значну користь. У селі із введенням у дію комплексу «Вікторія» з’явилося одинадцять нових робочих місць. Масові корпоративні чи родинні свята та події тепер можна відзначати вдома, у Берестівці.
Наступного року директор ТОВ планує розпочати нове будівництво. Цього  разу візьмуться за спорудження готелю та музею села.
— Хочу, — каже Василь Чекаленко, — аби до Берестівця приїжджало якомога більше туристів. Щоб почувалися вони тут не гірше, ніж у закордонних мандрівках, а то й краще. І це реально. Адже у нас є все: родюча земля, цілюще повітря, натуральні продукти, смачні страви, гостинні господарі. До всього цього додамо європейський сервіс, і, будь ласка, насолоджуйтеся принадами життя вдома! А ще, — додає співрозмовник, — хай туристи пізнають у подорожах історію краю. Для цього у Берестівці створимо музей села. Історія найменшого села — це частина великої історії нашого народу. Тільки зі знанням минулого, як відомо, можна творити майбутнє...

Фото надано ТОВ «Берестівець».