Путін не хоче говорити із Президентом України про звільнення військовослужбовців ВМС ЗСУ, захоплених росіянами в полон 25 листопада цього року в акваторії Чорного моря. Про це повідомив Петро Порошенко під час недільної прес-конференції в Києві, пояснивши, що хазяїн Кремля відмовляється від будь-яких переговорів, бо йому нема чого сказати і він не може пояснити та виправдати свої протиправні дії, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент укотре акцентував увагу на тому, що українські моряки є військовополоненими, перебувають під захистом Женевської конвенції і російське кримінальне право на них не поширюється. При цьому Порошенко констатував: процес звільнення українських полонених та інших в’язнів Кремля залежить винятково від президента РФ.
Так само вважає й координатор адвокатів, які забезпечують захист наших моряків, Микола Полозов. В інтерв’ю «Головкому» він сказав: «Якщо говорити про якийсь обмін, то от, будь ласка, можна міняти. Але це питання до політиків, до тих, хто приймає ці рішення. Для мене неважливо, яку буде обрано схему для звільнення військових. Для мене важливо, щоб було прийнято політичне рішення і ці люди поїхали додому, до своїх родин». Він також зазначив, що зараз ведеться робота для надання дозволу рідним військовополонених зустрітися з ними у СІЗО.
Тим часом у вихідні в Москві біля будівлі ФСБ на Луб’янській площі відбулася акція під назвою «Збори громадян, які обурені діями влади», повідомляє «Нова газета». У ній брало участь півсотні москвичів. Деякі тримали плакати із закликами звільнити з полону захоплених у Керченській протоці українських моряків. До десяти активістів затримала поліція...