У Рубіжному на скайп-нараді з представниками організації ООН «Жінки» та Української фундації громадського здоров’я було розглянуто можливість впровадження у місті глобальної ініціативи «Безпечні міста та громадські простори».
Під час наради окреслено основні етапи впровадження проекту, його мету і завдання. На першому етапі заплановано проведення дослідження з оцінки факторів, які впливають на забезпечення безпеки в громадському просторі, транспортному сервісі тощо. Наступним кроком буде підготовка рекомендацій та програм розвитку міста в рамках проведеного дослідження, інформаційних кампаній з метою змін стереотипів щодо ґендерного насильства для створення безпечного публічного простору для жінок і дівчат. Заплановано також проведення комплексного навчання фахівців, зокрема поліцейських.
Ініціатива «Безпечні міста та громадські простори» реалізується з 2010 року в 35 містах світу, таких як Лондон, Мадрид, Каїр, Едмонтон та інших. Отже, віднині до проекту долучається і Рубіжне. Проект реалізується у рамках Програми «Підтримка Євросоюзом Східної України», що імплементується ПРООН, ООН «Жінки в Україні», Фондом ООН у галузі народонаселення та ФАО за підтримки Луганської обласної державної адміністрації.

Луганська область.