Футбол. Тренери наших клубів оцінили суперників у 1/16 Ліги Європи.

Зазначимо, що перший поєдинок між «Динамо» й «Олімпіакосом» відбудеться 14 лютого в Піреї, а матч у відповідь — 21 лютого в Києві.
— Знаємо, куди летимо, де гратимемо. Тепер головне — добре відпочити та починати підготовку. Я знаю, що сьогодні «Олімпіакос» не в найкращому стані, але команда сильна, з історією. А в Греції нікому легко не буває, — сказав Олександр Хацкевич журналістам у Києві після спільного перегляду жеребкування.

***

У тренерському штабі «Динамо» ніхто не сумнівається, що «Олімпіакос» — дуже сильний суперник, завжди грає на досить високому рівні. Але тепер головні думки киян про підготовку команди в Марбельї (Іспанія). Як уже зазначив наставник динамівців, узимку вони повинні добре потренуватися, щоб бути готовими до першого поєдинку проти греків.

***

— До цього протистояння потрібно набрати максимальні ігрові кондиції і провести вдалу трансферну кампанію, — додав генеральний директор ФК «Динамо» Резо Чохонелідзе.

***

А тим часом дисциплінарний комітет УЄФА завів справу проти грецького «Олімпіакоса». Її розгляд призначено на 10 січня 2019 року.
Причиною стало те, що після перемоги над «Міланом» у заключному матчі групового раунду Ліги Європи, яка дала змогу «Олімпіакосу» забезпечити собі місце в плей-оф, фанати грецького клубу вибігли на футбольне поле.
Крім появи уболівальників на газоні, пірейцям інкримінують ще два порушення — блокування виходів зі стадіону та використання піротехніки.

***

З наставником «Шахтаря» Паулу Фонсекою говорили про майбутнє протистояння з німецьким «Айнтрахтом» (перший поєдинок відбудеться у Франкфурті-на-Майні). Зокрема, він зазначив:
— Від самого початку знали, що простих і слабких суперників не буде. Всі, хто бере участь у цьому турнірі, дуже сильні. Нам дісталася відмінна німецька команда. З «Айнтрахтом» буде важке протистояння, як і з будь-яким колективом з Німеччини.
— «Айнтрахт» виграв усі матчі своєї групи. Чи звернули ви увагу на цей факт?
— Нам насправді дістався сильний опонент, який переміг у шести поєдинках своєї групи. Особливо потрібно взяти до уваги, що вони здолали «Марсель» 4:0, а також «Лаціо» — 4:1. А це, можливо, одні з найкращих команд відповідних чемпіонатів. Тому готуємося до протистояння з небезпечним суперником, результати якого в Лізі Європи говорять самі за себе.
— «Айнтрахт» — ще один представник Бундесліги на вашому шляху. Чи можна порівняти його з «Гоффенгаймом», противником «Шахтаря» на груповому етапі Ліги чемпіонів?
— Складно порівнювати, оскільки поки що ми глибоко не вивчали цю команду. У будь-якому разі всі німецькі клуби сильні в переходах до атаки, сильні фізично. Але на цей момент важко проводити паралелі з «Гоффенгаймом».